reakcije

Cvijanović se oglasila nakon potvrde da Tužilaštvo BiH istražuje i Viškovića

viskovic dodik cvijanovic (1)

Cvijanović je kazala da je to tempirana tema i da je namjera da se diskredituje još jedan funkcioner RS

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da joj djeluje kao namjerno puštena priča, kako je ustvrdila, “o lažnom svjedoku u vezi sa premijerom Radovanom Viškovićem” da bi se pažnja javnosti skrenula sa potresa u SDA – odlaska Aljoše Čampare i njegovih optužbi na račun dojučerašnjih stranačkih kolega i visokopozicioniranog kadra SDA.

“U vrijeme kad RS i Srbija proslavljaju praznik srpskog jedinstva, a bošnjački političari Džaferović, Izetbegović i Komšić histerišu zbog Dodikove posjete zvaničnom Zagrebu, izgleda da je napad na Viškovića spasonosna tema za kontaminirano Sarajevo. Od Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS čuli smo o nekredibilnosti tog svjedoka i njegovim lažnim svjedočenjima pred Sudom BiH”, istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanović je kazala da je to tempirana tema i da je namjera da se diskredituje još jedan funkcioner RS.

“Nažalost, nagledali smo se svega i svačega u okviru i međunarodnog sudovanja i onog na nivou BiH, tako da vidimo i nevino osuđene, ali i ratne zločince koji se šepure po BiH, a ni jedan sud niti je htio, niti se usudio da ih osudi jer se to nije uklapalo u osmišljenu političku konstrukciju”, konstatovala je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da niko normalan nema ništa protiv da pravosudni organi rade svoj posao i da istražuju sve što treba od ratnih zločina do bilo kojeg oblika kriminala ili korupcije.

“Ali, imati s jedne strane takve optužbe, a s druge strane tvrdnje da je riječ o svjedoku koji je psihički poremećen i koji je za novac lažno svjedočio, a onda sve to eksploatisati medijski, i to baš kad je na sceni opšta pometnja u političkom Sarajevu, onda to zaista djeluje s lošom namjerom”, naglasila je Cvijanovićeva u izjavi za Srnu.