Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šok za šokom

Da li je inspekcija nakon premlaćivanja Enise Klepo kontrolisala hotel u Jablanici?

Enisa Klepo
FOTO: Facebook / Fena
Enisa Klepo

Enisa Klepo je u svojim javnim istupima svjedočila kako ona nije bila jedina radnica koja je maltretirana

Enisa Klepo iz Jablanice je djevojka koju je krvnički pretukao njen poslodavac, vlasnik hotela Jablanica, nanijevši joj 1. augusta teške tjelesne povrede, jer je dala otkaz i zatražila svoju zarađenu plaću.

Bosanskohercegovačka javnost je šokirana, region bruji o tome, pa su novinari Faktora u Inspekciji rada pri Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne pomoći Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražili informacije da li je inspekcija izašla na teren.

Naime, Enisa je u svojim javnim istupima svjedočila kako ona nije bila jedina radnica koja je maltretirana. Mobing, napade, doduše verbalne, od vlasnika hotela trpjeli su i ostali zaposlenici duži period.

-Bio sam na terenu danas, ali koliko ja znam nismo dobili nikakvu prijavu po ovom pitanju a ni prije nije bilo prijava, koliko ja znam. E sada, da li su kolegice nešto prije radile, ne mogu to komentirati. U vezi sa ovim slučajem koji svi znamo, nama nije došlo ništa službeno još – kazao je za Faktor inspektor Mario Šutalo.

Upitali su zar ne bi trebali izaći na teren po službenoj dužnosti ili im neko mora naložiti da to urade.

-Mi moramo dobiti zahtjev. Ne treba nam niko naređivati, ali valjda bi bilo logično da nama radnik prijavi, jer stoji u zakonu ko može prijaviti – kazao je Šutalo.