BiH

buća potok

Dan šehida u općini Novi Grad obilježen sjećanjem na branitelje

05/06/2019

Učenjem Fatihe, prisutni su se sjetili heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i odali im dužno poštovanje

Dan šehida i poginulih boraca u Općini Novi Grad obilježen je sjećanjem i odavanjem počasti najhrabrijim braniteljima općine Novi Grad, grada Sarajeva i države Bosne i Hercegovine.

Tim povodom predstavnici Općine zajedno sa članovima porodica, rodbinom i prijateljima poginulih boraca Armije RBiH obišli su mezaristane, a centralna manifestacija održana je na šehidskom mezarju u Buća Potoku, gdje je proučen Ja'sin šerif, a Hatma dova za sve šehide proučena je u Gazi Husrev-begovoj džamiji, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Učenjem Fatihe, prisutni su se sjetili heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata i odali im dužno poštovanje.

U toj općini i ove je godine upriličen prijem za 30 porodica šehida i poginulih boraca Novog Grada koje je predložilo Udruženje “Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Općine Novi Grad Sarajevo” kojima su uručene skromne novčane hedije.

Hedije su uručili Tajib Delalić, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo i predsjednica Udruženja „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Općine Novi Grad“ Emina Viteškić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.