BiH

Grmljavina i padavine

Danas počinje ljeto, prve njegove dane obilježit će moguće nepogode

21/06/2019

U našoj zemlji danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne

Na sjevernoj Zemljinoj polulopti ljeto ove godine počinje danas, a za stanovnike na južnoj zima.

Ljeto će nastupiti u 17 sati i 54 minuta.

Na dan početka ljeta obdanica će biti najduža, a noć najkraća.

U našoj zemlji danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne.

U drugom dijelu dana u Bosni su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjeren u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 27 do 33 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslije podne, što može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 29 stepena.

U subotu se očekuje sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Poslije podne i u večernjim satima u Bosno se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinam i gradom. U Hercegovini lokalni pljuskovi uglavnom na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 27 do 33 °C.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

U ponedjeljak će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom većem dijelu Bosne. U Hercegovini poslije podne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevne od 19 do 26, na jugu od 25 do 30 °C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.