Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas ponovo snijeg u cijeloj Bosni, u Hercegovini do 9 stepeni

BiH

snijeg vrijeme

U Bosni i Hercegovini prevladavat će pretežno oblačno vrijeme. Na jugu zemlje slaba kiša prije podne.

– U ostalim područjima većinom slab snijeg, u nizinama i susnježica. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između –3 i 3°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C – kažu iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i zahlađenjem, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati izraženije tegobe. Učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju. Opšta slika će biti nešto ljepša na jugu, mada uz povremeno jaču buru. Sa dolaskom noći, negativni uticaj vremena će djelimično oslabiti.

Orkanski vjetar pogodio je dijelove Hrvatske.

Zbog orkanskog vjetra za sav promet zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, uz obilazak za sve skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca-DC50 i DC27), a zatvorena je i autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak je za sve skupine vozila, uz pojačan oprez zbog vjetra i mokrog kolnika, Starom cestom kroz Gorski kotar.

Zatvorena je i autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika te dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene, državne ceste Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Dobroselo-Mazin-DC1 (DC218) te i Krčki i Paški mostovi.