Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kanton sarajevo

Danas protest zdravstvenih radnika, traže isplatu jednokratne pomoći

protest ljekara
Foto: BHRT/Arhiv

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo Senad Sadiković rekao je da će protestna šetnja trajati do 13.00 sati, kao i da su je odobrili kantonalno Ministarstvo saobraćaja i MUP

Zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevu danas će izaći u protestnu šetnju i zatražiti od kantonalne Vlade isplatu 2.520 KM na ime jednokratne pomoći.

Planirano je da se učesnici protestne šetnje okupe u 11.00 sati ispred zgrade Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, te kroz glavnu ulicu krenu prema zgradi kantonalne Vlade.

Predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo Senad Sadiković rekao je da će protestna šetnja trajati do 13.00 sati, kao i da su je odobrili kantonalno Ministarstvo saobraćaja i MUP.

“Naš zahtjev je isplata jednokratne novčane pomoći od 2.520 KM. Želimo i da skrenemo pažnju Vladi Federacije Bosne i Hercegovine da uradi nešto u vezi sa odlaskom kadra iz javnih zdravstvenih ustanova”, rekao je Sadiković.

On je naveo da zdravstveni radnici u Kantonu Sarajevo traže da Zavod zdravstvenog osiguranja prebaci potrebna sredstva za sve radnike u zdravstvu i da im bude isplaćena navedena pomoć, a po uredbi koju je donijela Vlada Federacije BiH.