BiH

Prognoza vremena

Danas u BiH oblačno s padavinama, od ponedjeljka sunčano i izrazito toplo

18/07/2020

Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusa

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima slaba kiša očekuje su u istočnim i sjeverozapadnim područijima, a tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmaljavinom u većem dijelu zemlje.

Intenzivnije padavine na sjeveroistoku zemlje. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog pravca.

Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 19, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno u jutarnjim satima, a tokom dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

U nedjelju će veći dio dana preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na krajnjem jugu zemlje. Padavine su uglavnom lokalne i slabijeg intenziteta. Prije podne više padavina se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

U utorak u Bosni će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla i niska naoblaka. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.