Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas u BiH sunčano vrijeme, na jugu i do 35 stepeni

BiH

banja luka vrucine vrijeme

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.  Vjetar, slab do umjeren, sjeveroistočni.

Dnevne temperature od 22 do 28, a u Hercegovini od 30 do 35 stepeni.

U Sarajevu nakon oblačnog jutra, postepeno razvedravanje, dnevna temperatura oko 24 stepena.

Na putevima u BiH ovoga jutra vozi se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, saopćio je Bh. auto-moto klub (BIHAMK).

U jugozapadnim krajevima BIHAMK upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra.

Učesnici biciklističkog maratona koji je prije dva dana krenuo iz Bihaća, danas se kreće na relaciji Sarajevo-Olovo-Kladanj-Vlasenica-Bratunac-Potočari.

Mole se vozači da na pomenutoj relaciji voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.
Tokom dana izvodiće se radovi na sanaciji rasvjete u tunelu Kupreška vrata na magistralnom putu M-16 Bugojno-Kupres, gdje će se saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi Hadžići-Pazarić, Mostarsko raskršće-Kiseljak, Čapljina-Stolac i Čelinac-Kotor Varoš, kao i magistralni put M-5 tranzit kroz Sarajevo.

Povodom 20. godišnjice genocida nad građanima Srebrenice i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije danas i sutra (10. i 11.07.) zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zabrana za prevoz eksplozivnih materija danas i sutra (10. i 11.07.) na snazi je i na magistralnom putu M-19/M-19.2 Zvornik-Konjević Polje-Vlasenica-Luke, kao i na regionalnim putevima R-454 Konjević Polje-Bratunac, R-453/R-454a Drinjača-Bratunac-Srebrenica i R-452 Milići-Zeleni Jadar-Srebrenica.
Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Tokom dana veće gužve očekuju se na GP Doljani, tako da podsjećamo vozače da mogu koristiti granične prelaze Trebimlja-Čepikuće (Ravno-Slano), zatim Zvirići, Bijača, Crveni Grm ili Orahovlje.
Zbog radova u Hrvatskoj na GP Brčko-Gunja za teretna vozila na snazi je zabrana saobraćaja.