Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Danas zasjeda Dom naroda PSBiH

BiH

dom naroda bih

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovini bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predviđeno je razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom drumskom prijevozu; Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH te Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o radu u institucijama BiH.

Iako u najavi sjednice Doma naroda nema te tačke dnevnog reda, postoji mogućnost da bude razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koji je u parlamentarnu proceduru dostavio Klub delegata hrvatskog naroda u ovom domu, uz zahtjev za razmatranje po hitnom postupku.

Klub delegata hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je 28. aprila u parlamentarnu proceduru dostavio Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH. Kako je tada saopćeno iz PSBiH, predloženim izmjenama i dopunama regulira se izbor članova Predsjedništva BiH, implementira se Odluka Ustavnog suda BiH, to jest izbor delegata u Domu naroda Federacije BiH, te Odluka Ustavnog suda BiH koja se tiče izbora u Gradu Mostaru.

Pred delegatima bi se, između ostalog, trebali naći Izvještaj o provođenju Lokalnih izbora za 2016. godinu, Stanje i prespektive u sektoru poljoprivrede u BiH, kao i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma među kojima i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije o reguliranju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između bivših SSSR-a i SFRJ.