Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kanton sarajevo

Data saglasnost na upošljavanje 15 logopeda na godinu dana

dom zdravlja

U okviru Dana otvorenih vrata Ministarstva zdravstva, ministar Vranić je nedavno održao i sastanak s predstavnicima logopeda i roditelja, korisnika njihovih usluga u Kantonu Sarajevo

Ministar zdravstva u Vladi Kantona Sarajevo Haris Vranić dao je, 30. maja ove godine, saglasnost za prijem u radni odnos 15 logopeda na određeno vrijeme do jedne godine. Time se nastavlja kontinuirana podrška angažmanu tog specijalističkog kadra.

U okviru Dana otvorenih vrata Ministarstva zdravstva, ministar Vranić je nedavno održao i sastanak s predstavnicima logopeda i roditelja, korisnika njihovih usluga u Kantonu Sarajevo.

– Nakon tog sastanka, intenzivno se radilo na rješavanju tog problema, te je saglasnost na taj period data obzirom na to da je to ministarstvo svjesno potrebe roditelja i djece koji koriste te tretmane i kojima su oni prijeko potrebni. To ministarstvo pobrinulo se i da Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo osigura neophodna finansijska sredstva za tu namjene. Očekujemo i da će menadžment Javne ustanove Dom zdravlja KS ubrzo završiti sistematizaciju radnih mjesta u kojoj će i logopedi biti prepoznati kao potreban kadar – saopćila je Služba za protokol i press KS.