Delegacija Starog Grada posjetila putnike stradale u udesu GRAS-ovog kombija

delegacija-starog-grada-bolnica-posjeta

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina sa zamjenicima posjetio je danas putnike koji su povrijeđeni u udesu GRAS-ovog minibusa.

Delegacija je posjetila putnike koji se oporavljaju u Općoj bolnici ”Prim.dr.Abdulah Nakaš” i one koji su na kućnom liječenju.

Pušina je povrijeđenim putnicima kazao da je ova posjeta odraz brige za njihovo zdravlje, kao i brige za sve građane koji koriste javni prijevoz, te je naglasio da su po tom pitanju već poduzete konkretne aktivnosti.

– Razgovarali smo s predstavnicima preduzeća GRAS i ponovili namjeru načelnika Ibrahima Hadžibajrića i Općinskog vijeća da kupimo kombi vozila kojima će GRAS prevoziti naše građane. Sad je do njih da se izjasne. Spremni smo kupiti 20 vozila i obećavamo vam da će Općinsko vijeće odlučivati o toj inicijativi – kazao je Pušina.

Problem neredovnog javnog prijevoza u padinskim dijelovima Starog Grada traje nekoliko godina. Općina Stari Grad je nekoliko puta izdvajala sredstva za rezervne dijelove za minibuse, kao i za rezervne gume, ali ni to nije dalo zadovoljavajuće rezultate, saopćeno je iz te općine.

Putnika koji je smješten u Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu i koji je u teškom stanju danas nije bilo moguće posjetiti, te je predsjedavajući posjetu najavio za sutra.