Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Detalji ubistva u Banjoj Luci: “Omamio me kuhanom rakijom i trodonom”

policija_rs

Kristina Jovković (31) iz Zagreba, priznala je i pred sudijom u Banjoj Luci da je ubila fotografa Aleksandra Mujčinovića (44), 18. novembra u Banjoj Luci.

Jovkovića je otkrila šokantne detalje, između ostalog, da je nekoliko sati nakon zločina kojeg je, kako kaže, izvršila u samoodbrani bila pored mrtvog tijela Mujčinovića, prenosi EuroBlic.

Dodala je da joj je pokojnik nekoliko sati prije nemilih scena dao kuhanu rakiju i trodon, što ju je omamilo, a kada se osvjestila on je bio na njoj i davio je. Ispričala je da je nakon zločina i kada je došla sebi premjestila tijelo u drugu sobu, da ga ne gleda, a zatim pozvala brata i majku koji su slučaj odmah prijavili policiji.

kristina-jovicevicUbistvo je počinjeno kuhinjskim nožem, a Jovkovićeva je nakon što je na smrt izbola Mujičinovića 18. novembra u večernjim satima, zaključala vrata kuće i otišla kao da se ništa nije dogodilo.

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je danas pritvor Jovkovićevu zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičene, te zbog bojazni da će sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i zbog toga što bi boravkom na slobodi mogla ometati krivični postupak uticajem na svjedoke.

“Mjere pritvora su predložene i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili stroža kazna, a koja je posebno teška s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela” saopšteno je iz Tužilaštva.

Pritvor je predložen i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičene rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenosti javnosti.