Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši član sda

Denis Zvizdić pristupio Narodu i pravdi

Sarajevo: Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH
11.01.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Sjednica Predstavnickog doma Parlamentarne skupstine Bosne i Hercegovine. Denis Zvizdic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

On se danas obratio na pres-konferenciji NiP-a u Sarajevu

Nekadašnji član Stranke demokratske akcije Denis Zvizdić pristupio je stranci Narod i pravda (NiP).

On se danas obratio na pres-konferenciji NiP-a u Sarajevu.

Obrazlažući svoju odluku kazao je “da je prepoznao hrabro djelovanje NIP-a u vrlo turbulentnim političkim okolnostima”.

“Ovaj projekat se razvija i ide ka modernoj političkoj organizaciji. NIP je jedna od rijetkih partija koja je ulazila koalicije u s kladu s principima a ne podjelama fotelja. To treba biti način ponašanja u svim daljnjim aktivnostima. Uvjeren sam da će NIP imati najveći uspjeh na narednim Općim izborima, jer su alternativa postojećim bezidejnim vladajućim partijama. Možda će neki kazati da preuranjeno govorim, ali mogu procijeniti stanje“, kazao je Zvizdić.

Zvizdić je bio dugogodišnji član SDA, a 2. jula ove godine podnio je neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Stranke demokratske akcije, člana Predsjedništva SDA te istupio iz članstva te stranke.

Tada je najavio da ostaje aktivno djelovati u politici, s trenutnim statusom nezavisnog zastupnika u Paralamentarnoj skupštini BiH, te s interesima države Bosne i Hercegovine u fokusu političkog angažmana.