član Predsjedništva SDS

Glamočak: Vraćanje nadležnosti nova predstava lažnog patriotizma SNSD-a

glamocak_nedeljko (1)

Neka premijer Višković, poručuje Glamočak, upita svog partijskog šefa, zašto je prije 15 godina pristao na prenos nadležnosti u oblasti odbrane na nivo BiH i zašto je tako snažno djelovao na stvaranju Suda i Tužilaštva BiH

Isti nalet lažnog patriotizma Milorada Dodika i SNSD-a kao sad oko navodnog vraćanja nadležnosti imali smo i s referendumom o Danu republike 2016. godine koji je održan u zadnjoj sedmici pred izbore. Višković danas opet zamajava javnost na isti način kao te 2016. – istakao je Nedjeljko Glamočak, član Predsjedništva SDS.

„SNSD-e je i tada organizovao referendum a iza kulisa su iz kabineta predsjednika Vlade, predsjednika Narodne skupštine i kabineta Predsjednika Republike stalno pisali Visokom predstavniku, OHR-u i Ustavnom Sudu BiH da je to anketa a ne klasični referendum i takva je bila i sudbina referenduma“ – pojasnio je Glamočak.

On kaže da vlast navodno i dalje ostaje pri najavama procesa vraćanja nadležnosti ali ga vremenski razvlači kako bi se krajnji ishod poklopio s terminom opštih izbora u oktobru naredne godine.

„Odgađanjem posebne sjednice Narodne skupštine RS, odmah nakon sastanka Milorada Dodika s Gabrijelom Eskobarom, pokazatelj je da je vlast reterirala i da nikad nije imala u planu da stvarno vraća Vojsku RS i vraća indirektne poreze na nivo Republike Srpske“ – kazao je član Predsjedništva SDS.

Neka premijer Višković, poručuje Glamočak, upita svog partijskog šefa, zašto je prije 15 godina pristao na prenos nadležnosti u oblasti odbrane na nivo BiH i zašto je tako snažno djelovao na stvaranju Suda i Tužilaštva BiH.

„Kad je trebalo sa strancima smjenjivati funkcionere SDS-a Dodik je bio spreman da da sve naše nadležnosti i teško stečenu političku poziciju Republike Srpske. Ima nas koji pamtimo da su Dodik i Gabrijel Eskobar bili i više nego u prijateljskim odnosima tokom Eskobarovog prvog angažmana u BiH? Ništa se nije promjenilo pa je Dodik i danas spreman dovesti našu političku poziciju u pitanje kako bi premostio još samo jedan izborni ciklus na vlasti“ – zaključio je Glamočak, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.