Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skupština KS

Dević: Najlošija vlada do sada, više se reklamiraju na Facebooku

mahir devic campara (1)

Najavio je da će nova vlada biti formirana u drugoj polovini februara te da će im prioriteti biti usvajanje budžeta za tekuću godinu

Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Mahir Dević ocijenio je da je Vlada Edina Forte najlošija do sada te da nema razloga za emocionalnom dramom zbog drugačijih političkih okolnosti.

Smatra da ta vlada nije uradila ni jedan ozbiljan pomak, osim što je nastavila realizirati projekte koje je započela bivša vlada premijera Adema Zolja, kao što je saobraćajna infrastruktura.

Dević je kazao novinarima danas na sjednici Skupštine KS na kojoj zastupnici razmatraju Prijedlog o izglasavanju nepovjerenja Vladi KS, da su građani stranci SDA na izborima dali 54.000 glasova te da su osvojili deset mandata.

Govoreći o radu premijera Forte, Dević je kazao da u posljednjoj godini nije održao nijedan sastanak s Klubom SDA koji broji najviše članova u Skupštini.

– To je vlada koja se više reklamira na Facebooku bez ozbiljnih rezultata. Imali su ogroman budžet, a nisu ni počeli rješavati probleme – poručio je Dević.

Naglasio je da je teško održati većinu sa samo 18 zastupnika u Skupštini KS, ali je izrazio nadu da će im se još neko iz opozicionih stranaka priključiti.

Najavio je da će nova vlada biti formirana u drugoj polovini februara te da će im prioriteti biti usvajanje budžeta za tekuću godinu.

Šef Kluba Socijaldemokratske partije (SDP) Igor Stojanović smatra da je SDA ne vidi probleme građana jer su otuđeni od sistema.

– Misle da je sistem dobar, jer žive od politike i nije ih briga za rezultate nekog projekta – istakao je Stojanović te kazao da ga stav SDA ne iznenađuje, već Saveza za bolju budućnost (SBB) i demokratske fronte (DF).

Te tri stranke su, kazao je, zaustavile vladu koja je pokazala da BiH može bolje i koja je uložila velike napore da bi to pokazala.

Šef Kluba Saveza za bolju budućnost (SBB) Zvonko Marić mišljenja je da Vlada Edina Forte nije najgora vlada kako je to naveo Dević, već da pamti i gore.

Istakao je da je kritizirao rad svake vlade, pa i aktuelne, te da će SBB podržavati kapitalne projekte koje je ta vlada započela.