Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

DF novim saopćenjem definitivno pokopao koaliciju sa SDA i HDZ-om

07/06/2015

Demokratska fronta najoštrije osuđuje laži izrečene od strane visokih zvaničnika SDA nakon što je Fadil Novalić izgubio našu podršku u Parlamentu FBiH, stoji u saopćenju iz te stranke upućenom danas medijima.

U saopštenju se još navodi:

[pull_quote_right]Najgora opcija po interese naše zemlje će biti da FBiH ima manjinsku vladu. To je nesumnjivo i bio cilj HDZ-a[/pull_quote_right]

“Nakon što su u četvrtak ministri iz SDA, po nalogu Dragana Čovića, izvršili ekonomski državni udar usvajajući nelegalnu Uredbu o vršenju ovlaštenja u privrednim društvima, medijima je podijeljena lažna informacija o navodnom pokušaju DF-a da instalira stranačke ljude u upravljačke strukture. U toj informaciji ima taman onoliko istine koliko u trenutno vladajućoj strukturi unutar SDA ima državotvorne svijesti: nimalo.

Nova politika SDA je protivustavno prepuštanje Draganu Čoviću svih ekonomskih resursa na teritoriji nekadašnje paradržave HZHB, tj. stvaranje ekonomskog trećeg entiteta.

Da je laž i prevara jedino oružje sadašnjeg rukovodstva SDA je postalo jasno i svim časnim članovima te stranke nakon lažiranog kongresa i brutalne krađe čime je ta stranka postala jedina relevantna politička snaga u zemlji čije rukovodstvo svoj legitimitet mora dokazivati na sudu.

Umjesto što se bavi proizvodnjom novih obmana, pozivamo Premijera FBiH da preuzme odgovornost i nađe novu većinu u Parlamentu FBiH ili podnese ostavku na tu funkciju. Više od dva mjeseca nakon što je izabran nije bio dovoljno sposoban da pošalje četvorogodišnji program rada Vlade na usvajanje, kamoli da predloži konkretna rješenja za izlazak iz ekonomskog ambisa za koji je najzaslužnija SDA koja vlada našom zemljom 23 od zadnjih 25 godina.

Najgora opcija po interese naše zemlje će biti da FBiH ima manjinsku vladu. To je nesumnjivo i bio cilj HDZ-a, koji SDA poslušno ispunjava, jer se time onemogućava uspjeh istorijske britansko-njemačke inicijative zbog koje je DF pristao na minimalan broj pozicija u vlasti na svim nivoima. Nama je, za razliku od novog rukovodstva SDA, interes BiH uvijek iznad interesa stranke i zbog toga ćemo pokrenuti sve raspoložive pravne mehanizme za sprečavanje provođenja ekonomskog državnog udara.”

Komentari

1 Comment

  1. teks viler

    07/06/2015 at 23:39

    gospoda iz DF-a nisu nista ni pogrijesili to su lopovi velikog kalibra

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.