DF: Srebrenik, Goražde – BiH pobjeđuju!

DSC_1029

Sinoć su održani predizborni skupovi koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje!“ u Srebreniku i Goraždu, kaže se u saopćenju DF-a i dodaje:

„BiH zaslužuje predsjednika kojem će svaki čovjek biti važan, predsjednika koji će državu povesti iz etno-nacionalne u građansku. Tako ćemo uspjeti, tako će Bosna i Hercegovina pobijediti.“, rekla je na početku skupa u Goraždu Edita Velić, nositeljica liste za skupštinu Bosansko – podrinjskog kantona.

Nihad Čolpa, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH na skupu u Goraždu poručio je: „Naš zadatak je prije svega zaustaviti rušenje Bosne i Hercegovine, zaustavljanje osovine zla Dodik-Čović u namjerama da nas dijele. To je težak zadatak, ali uspjet ćemo, Bosna i Hercegovina pobjeđuje.“

Skupu se obratio i potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine i kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine koji je govorio o do sada pokrenutim zahtjevima za ocjenu ustavnosti Ustavnom sudu Federacije BIH, koje je kao potpredsjednik FBiH pokretao kako bi zaštitio sve obespravljene u ovoj zemlji.

Dženan Đonlagić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH govorio je o radu Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentu Federacije BiH koji je kao opozicioni klub bio glas boraca, penzionera, radnika, ali i poslodavaca u parlamentarnim klupama.

„Nikad nisam bio odlučniji nego kad sam krenuo u ovu kandidaturu. Shvatam ovo kao veliku odgovornost i nisam mogao da ne pokušam spriječiti rušenje ove zemlje i Dragana Čovića, a odluka je na građanima ove zemlje, ja se nisam mogao izmaći iz ovoga.“ poručio je Željko Komšić, kandidat za člana Predsjedništva BiH sa skupa u Goraždu.

Prije Goražda, održan je predizborni skup koalicije „DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje!“ u Srebreniku, gdje su također prezentovani kandidati za sve nivoe vlasti i sa kojeg je poslana poruka da će 7. oktora pobijediti Bosna i Hercegovina.

Danas će biti održan predizborni skup u Jablanici, a prije Jablanice, Željko Komšić i kandidati za sve nivoe vlasti posjetit će Stolac gdje će razgovarati i družiti se sa graćanima ovog grada, kaže se u saopćenju za javnost.