Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radost u Skenderiji

Dječiji sajam u Sarajevu: Smijeh, recitacije, ples i klizanje mališana

djeciji sajam (6)

Na štandovima djeca imaju priliku kupiti i probati slatkiše i kupiti igračke

Smijeh, pjevanje i dobro raspoloženje mališana i roditelja i danas je prisutno u sarajevskoj Skenderiji gdje se održava 5. Dječiji sajam, javlja Anadolu Agency (AA).

Sajam je svečano otvoren juče, a traje do sutra. I danas je sajam nastavljen muzičkim tačkama mališana do deset godina, recitacijama, plesom i muzičkim teatrom. Na štandovima djeca imaju priliku kupiti i probati slatkiše i kupiti igračke.

Direktorica ove manifestacije Maja Kojundžić podsjetila je da je u toku peti Dječiji sajam u Sarajevu.

“Moram priznati da su naši izlagači ali i posjetioci rekli da je ovo do sada najljepši sajam koji smo napravili. Potrudili smo se da našim partnerima i sponzorima i ove godine napravimo prekrasnu priču. Ono što je novost ove godine jeste klizalište”, izjavila je Kojundžić.

Prema njenim riječima, sezona klizanja je otvorena u petak i djeca mogu besplatno klizati s maskotama, tačnije likovima iz crtanih filmova koji ih vesele.

“Dijelimo 1.000 slikovnica. Uglavnom, veselimo se i zabavljamo kao i svake godine. Nakon pet godina, možemo definitivno reći da je ovo tradicionalni dječiji sajam u Sarajevu. Moram priznati da nema ovakvih sadržaja za djecu, ovog uzrasta. To su bebe i djeca do deset godina starosti. Mislim da je Dječiji sajam u Sarajevu definitivno najveći dječiji sajam u BiH, ako trenutno možda nije i jedini kao takav koji se održava. Jedan je od najvećih u regiji”, dodala je Kojundžić.

Jedan od izlagača sa slatkišima za djecu je i Hamid Kurjaković iz jedne firme iz Čitluka.

“Unazad četiri godine, svaki put smo na sajmu. Družimo se sa djecom, prezentiramo nove proizvode, okuse. Maskote su tu da zabave naše mališane. Učesnici i djeca koji dođu na naš štand mogu dobiti gratis i degustirati neke proizvode”, izjavio je Kurjaković.