Izbori u Mostaru

Đevad Handžar, kandidat BH bloka: Vratićemo Mostar građanima

U našem gradu sunca možemo probuditi privredu jer znamo tačno kako i to ćemo dokazati, poručio je Handžar

U kolaciji BH blok Mostar koju čine SDP BiH i Naša stranka ubjeđeni su da će Mostarci na predstojećim lokalnim izborima, koji će se nakon 12 godina održati u tom gradu, izabrati promjene.

Građanima je predstavljen Program – «Mostar može», a prva i, za većinu Mostaraca, najvažnija tačka odnosi se na neophodne ekonomske reforme.

One između ostalog podrazumjevaju obavezu transparentnog trošenja javnog novca, uvođenje efikasnog sistema upravljanja u borbi protiv korupcije u javnoj upravi, transparentnost u isplati plaća i naknada, pravljenje javnog registra poslovnih prostora, izrada posebnih programa za pomoć malim obrtnicima i zanatlijama, ubrzanje procesa registracija firmi, razvoj industrijskih zona, izrada strategije razvoja…

Svi ovi procesi, na koje Mostarci čekaju već 12 godina, mogu se realizirati domaćom pameću i stručnošću, kaže Đevad Handžar, kandidat BH bloka Mostar za općinsko vijeće i poznati hercegovački poduzetnik.

– U Mostaru je, na žalost, privreda na koljenima. Privredni potencijali su ogoljeni do temelja. Dragi građani Mostara, znamo kako se vlast odnosila prema privrednim gigantima koji su punili budžet i omogućavali kvalitetno školstvo, zdravstvo, sigurnost i sve ostalo, kaže Handžar i dodaje:

 

– Mi ovaj grad sunca možemo vratiti građanima. Možemo probuditi privredu jer znamo tačno kako treba i to ćemo dokazati. Kao privrednik nisam mogao više držati glavu u pijesku i gledati kako se ovo sve urušava. Svoje iskustvo u kompaniji koja je izvozno orjentirana želim primjeniti i u gradu Mostaru, kazao je Handžar uz poruku da BH Blok Mostar ima viziju kako od privrede Mostara napraviti brend.

Handžar smatra da Mostar ne može i ne smije sebi dozvoliti da uvozi hranu iz inostranstva.

– Mi u Mostaru moramo proizvoditi svoju hranu, a ne svašta uvoziti. Dvije milijarde maraka godišnje se troši na uvoz hrane u BiH, a imamo svoju Kaliforniju. To je sramota”.