Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

postignut dogovor

Dobre vijesti za vozače kamiona: Dogovoren način bržeg prelaska granice

gradiska12 (1)

Ovaj dogovor postignut je s ciljem rješavanja problema koji se pojavio u posljednje vrijeme na pojedinim graničnim prelazima kada je u pitanju robni promet, te ogromne gužve i kilometarska čekanja

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić dogovorio je sa rukovodstvom MUP-a Hrvatske da teretna motorna vozila iz trećih zemalja, koja prolaze kroz Hrvatsku, prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije budu usmjerena na međunarodne granične prelaze Bijača, Gradiška i Šamac.

Ovaj dogovor postignut je s ciljem rješavanja problema koji se pojavio u posljednje vrijeme na pojedinim graničnim prelazima kada je u pitanju robni promet, te ogromne gužve i kilometarska čekanja, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Navedeno je, takođe, da vozači teretnih motornih vozila iz BiH, prije nego što uđu u Hrvatsku, moraju kontaktirati preduzeća u Hrvatskoj i oni će im na granici obezbijediti dozvolu s kojom mogu preći granicu.

To znači da sva teretna motorna vozila koja idu u Hrvatsku po robu /uvoz/izvoz/ mogu preko ostalih graničnih prelaza kao do sada preći granicu, samo što je sada potrebno da prije odlaska na put obavijeste preduzeće kako je i navedeno.