Proslava

Nova godina u Sarajevu: Hari Mata Hari u “najluđoj noći”, dan kasnije Bombaj štampa

nova godina – press 555

Pored Koševa dječački san svakoga s Vratnika je da uvede svoj grad u Novu godinu na najljepšem mjestu, gdje smo se sastajali s djevojkama, pred Vječnom vatrom, rekao je Hari Mata Hari

Grad Sarajevo predstavio je danas program dočeka Nove 2019. godine u glavnom gradu BiH. Sarajlije, turiste i goste grada u Novu godinu uvešće Hari Mata Hari uz svoje poznate hitove. Koncert i doček Nove godine ovoga puta održaće se ispred Vječne vatre u centru grada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pored toga za 1. januar 2019. godine na istoj lokaciji planiran je koncert Branka Đurića Đure i benda Bombaj štampa. Noć uoči dočeka Nove godine, 30. decembra Omladinski orkestar “MuzikArt” će ispred sarajevske katedrale “Srca Isusova” izvesti poznate klasične kompozicije i splet evergreen pjesama.

Stoga iz Grada Sarajeva najavljuju da će olimpijski grad zadnjih dana stare i prvih nove godine biti centar regije. Upravo pod takvim sloganom “Sarajevo, novogodišnji centar regije” održaće se program dočeka 2019. godine.

“Jako mi je drago da Grad Sarajevo nastavlja tradiciju organizacije javnog dočeka Nove godine. To nije posljedica slučajnosti, to je posljedica jasnog plana administracije, a to je da ćemo od Sarajeva, i u njemu, praviti manifestacije vrijedne pažnje. Imali smo dva dočeka Nove godine koji su pozicionirali Sarajevo u svijetu”, kazao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva i dodao:

“Želja nam je da nastavimo pozitivan trend i od Sarajeva pravimo centar regije. Ono što je važno jeste da stvorimo pozitivnu energiju u Sarajevu. Želimo da se građani, a posebno nam je važno da se i gosti, koji dolaze u Sarajevo, ugodno osjećaju u našem gradu.”

Skaka je istakao da je ključna stvar da je Grad Sarajevo uradio analizu, koja kaže da su događaji, poput dočeka Nove godine, imaju značajne efekte na privredu Sarajeva. Također, dodao je da će javni doček Nove godine biti promovisan u većim gradovima regije te da tu manifestaciju nikako ne smatra troškom, nego dobrom investicijom.

“Pored Koševa dječački san svakoga s Vratnika je da uvede svoj grad u Novu godinu na najljepšem mjestu, gdje smo se sastajali s djevojkama, pred Vječnom vatrom. Uz kestenje, ćevapčiće, neko sjećanje ćemo prenijeti na veliku scenu, na veliki događaj”, kazao je Hari Mata Hari i dodao:

“Ponosan sam da su tako dva velika spektakularna koncerta napravljena za prošla dva dočeka. Tako da sam ponosan što sam u nizu velikih zvijezda iz ovog grada, koji će uvesti naše građane u Novu godinu, nadam se sretniju, berićetniju i bolju.”

Hari Mata Hari je najavio da će u “najluđoj noći” s njim na sceni biti i veliki broj gostiju, koje će “polako otkrivati” u vremenu do 31. decembra.

Midhat Hubijar, direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, naglasio je da su se i ove godine rado priključili organizaciji javnog dočeka Nove godine. Kazao je da je ovih dana TZ proslavila lijep jubilej, a to je da je u KS zabilježeno preko milion noćenja u 2018. godini.

“Turistička zajednica podržava ovu manifestaciju, jer smo sigurno da ona jača brend Kantona Sarajevo u svijetu. Akcenat će biti na promociji turizma Sarajeva u gradovima regije. Imamo dosta toga ponuditi ove godine, pored kulturno-historijske promocije, posebnu pažnju treba posvetiti promociji naših olimpijskih planina”, naglasio je Hubijar.

Iz Grada Sarajevo su, na kraju, naglasili da će uz pomoć partnera: Kantona Sarajevo, četiri sarajevske opštine i Turističkom zajednicom KS učiniti sve da ispune očekivanja svih onih koji se odluče novogodišnje praznike provesti u olimpijskom gradu. Dodali su da će Grad Sarajevo u organizaciji dočeka Nove godine učestvovati sa 100.000 KM dok će ostatak potrebnog novca osigurati sarajevske opštine i druge institucije.