Dodijeljeno 311 diploma, priznanja i pohvala najuspješnijim učenicima

bkc diplome1

Manifestacija dodjela diploma, priznanja i pohvala najuspješnijim učesnicima kantonalnih takmičenja u školskoj 2016./2017. godinii upriličena je danas u Bosanskom kulturnom centru.

Uručene su 123 diplome učenicima osnovnih i srednjih škola, 13 priznanja djeci predškolskih ustanova, 160 specijalnih i drugih nagrada, osam pohvala, te sedam zahvalnica.

U toku ove školske godine, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS-a i Prosvjetno-pedagoški zavod organizirali su i realizirali takmičenja iz engleskog, njemačkog, francuskog i turskog jezika, vjeronauke, matematike, fizike, informatike i geografije.

Također je organizirano i kantonalno takmičenje pod nazivom Festival ukupnog muziciranja, horova i orkestara, osnovnih škola i gimnazija, te Kantonalno takmičenje osnovnih muzičkih i baletskih škola i Srednje muzičke škole.

Za učenicu četvrtog razreda Osnovne muzičke škole Ilidža Ajšu Preljević koja je na takmičenju svirala violinu i osvojila prvu nagradu, priznanje puno znači.

Kaže da je sretna i jedva čeka drugo takmičenje za što će se dobro pripremati, a za dobar uspjeh, kaže, potrebno je uložiti puno truda.

– Vježbam po četiri, pet sati dnevno, ukoliko preskočim jedan dan moram to nadoknaditi. Puno sam sebe dala i odrekla se mnogih stvari. Ali zadovoljna sam – kazala je učenica Peljević.

Svi rezultati učenika odraz su kvalitetnog rada u redovnoj nastavi i u okviru vrlo uspješnih vannastavnih aktivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama.

Čestitke nagrađenim učenicima i njihovim roditeljima uputila je direktorica Prosvjetno-pedagoškog zavoda Dina Borovina. Učenicima je poručila da diplome koje su dobili budu poticaj saradnji i prijateljstvu s drugovima i drugaricama, nastavnicima tokom daljeg školovanja i rada.

Istakla je da će resorno ministarstvo i škole i ubuduće podržavati entuzijazam učenika, njihovih nastavnika, roditelja, direktora i sve one koji smatraju da je obrazovanje najvažniji segment u razvoju društva.