Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik i Cvijanović s Erdoganom: Obećao je doći u Banju Luku

dodik erdogan cvijanovic
FOTO: Screenshot

Na sastanku u Ankari Erdogan je zahvalio na dolasku na kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik RS-a Milorad Dodik sastali su se sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Cvijanović i Dodik danas su boravili u Ankari, gdje su prisustvovali 4. vanrednom kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Sastanak je održan u Sportskom salonu u Ankari, gdje se održava kongres stranke, a bio je zatvoren za medije.

Dodik i Cvijanović su upoznali Erdogana sa političkom situacijom u BiH te uticajem pojedinih zapadnih zemalja na odluke koje donose bošnjački političari.

Prethodno je održan sastanak sa bivšim potpredsjednikom, a sadašnjim zastupnikom Fuatom Oktayem.

“Tokom sastanka smo izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Turske sa svim nivoima vlasti u BiH, kao i opredijeljenost ka njenom daljem jačanju, te realizaciji ranije dogovorenih projekata. Upoznali smo Erdogana sa aktuelnim političkim prilikama u BiH, te ukazali na važnost unapređenja unutrašnjeg dijaloga demokratski izabranih predstavnika naroda, bez stranog intervencionizma”, izjavila je Cvijanovićeva.

“Na sastanku u Ankari Erdogan je zahvalio na dolasku na kongres AK partije, te je još jednom potvrdio dolazak u Banjaluku tokom prve naredne posjete BiH. Razgovarali smo i o političkoj situaciji u BiH”, objavio je Milorad Dodik na svom Twitter nalogu.

Dodik i Cvijanović nisu bili jedini političari iz BiH na kongresu Erdoganove partije.

“Danas kao Predsjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije prisustvujem Četvrtom vanrednom kongresu sestrinske Partije pravde i razvoja (AK), koji se održava u Ankari”, napisala je Jasmina Biščević Tokić na Twitteru.

Erdogan pobijedio, dobio svih 1.399 važećih glasova

Recep Tayyip Erdogan ponovno je izabran na čelo Stranke pravde i razvoja (AK Parti). Erdogan je dobio svih 1.399 važećih glasova na 4. vanrednom kongresu stranke, održanom danas u Ankari.

Izbori za predsjednika stranke zaključeni su na 4. izvanrednom velikom kongresu AK Parti, održanom u Sportskoj dvorani u Ankari.

Predsjedavajući Kongresnog vijeća Ali Ihsan Yavuz izjavio je da je od 1.402 korištena glasa, 1.399 bilo važećih.

Istim glasanjem utvrđen je i Centralni odbor te Izvršni odbor AK Parti koji broji 75 članova.