Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjednica glavnog odbora stranke

Dodik: Mučenje kroz koje RS prolazi će se nastaviti

Milorad Dodik izjava
FOTO: Pixsell
Milorad Dodik

Danas postoje dva pitanja koja interesuju Zapad. Oni su vezani za Kosovo i Metohiji i Republiku Srpsku, kazao je Dodik

“Republika Srpska je značajno zaustavila bahatost zapadnih moćnika čiji su potezi postali očajnički”, tvrdi predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik iz Srpca.

U toku je sjednica Glavnog odbora SNSD-a, na kojoj će biti izabrani potpredsjednici i generalni sekretar, te predsjedništvo stranke. Usvojen je dnevni red, a sjednici prisustvuje 347 delegata od njih 410.

Dodik, inače predsjednik ove stranke, poručio je da je SNSD partija koja nosi odgovornost za sudbinu naroda na ovom prostoru.

Obrazlažući izvještaj o ekonomskoj i političkoj situaciji u entitetu i svijetu, Dodik tvrdi da je evidentno da “zapadne zemlje žele da zavladaju ovim prostorom i da su Sjedinjene Američke Države pokrenule hibridni rat protiv onih koji nisu za njihove politike”.

“Danas postoje dva pitanja koja interesuju Zapad”

“Danas se u svijetu svi pozicioniraju, i u tom kontekstu treba gledati i našu poziciju. ‘Objektivni Zapad’, kako ga danas zovu, predvode SAD, i očigledno da su oni krenuli u hibridni rat protiv svih onih koji ne razmišljaju kao oni. Јedna od njihovih teza jeste i nestanak Republike Srpske. Danas postoje dva pitanja koja interesuju Zapad. Oni su vezani za Kosovo i Metohiji i Republiku Srpsku. Sve ostalo riješili su uz pomoć svojih satelita u regionu, poručio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

On je ustvrdio da je jasno da će se “mučenje kroz koje RS prolazi nastaviti i da će raznim otimanjem pokušati da unište volju za borbom”, javlja RTRS.

“Razni ambasadori i dalje će dolaziti pod okriljem kolektivnih ideja koje su neostvarive”, rekao je Dodik i dodao da je sasvim viljdljivo da je Evropa postala zavisna od SAD-a.

On je dodao da su pred Glavnim odborom SNSD-a jasni zadaci koji se odnose na izbor organa stranke koja je jaka i pobjednička.

“Ovo zasjedanje dolazi u složenim političkim uslovima i zato ćemo danas donijeti najvažnije odluke”, poručio je Dodik.

“Naše pobjede moraju početi danas i istrajnost je ono što se od nas traži, a nema opravdanja za neuspjeh. Moramo služiti narodu”, poručio je Dodik.