Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Muslimani u BiH i islam ne trebaju dobiti etiketu terorizma

BiH

dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je u subotu u Srbiji pripadnicima sigurnosnih, policijskih i vojnih snaga na pokaznoj vježbi koja simulira borbu protiv terorizma te istaknuo kako je vrlo važno da su te snage i u Srbiji i u Republici Srpskoj obučene za slučaj napada terorista.

Dodik je rekao da RS i njene policijske snage imaju obvezu da štite sigurnost zemlje i građana, a važno im je, kako je naglasio da i u Srbiji vide sposobnost za to.

Kako je istaknuo, od izuzetnog je značaja spremnost za reagiranje u izvanrednim situacijama, posebno u svijetlu nedavnih događanja u BiH, prenosi Tanjug.

“Prostor gdje mi živimo se čini posebno važnim; mogli ste da vidite teroristički napad. Zato je važno da naša policija bude sposobna da odgovori, da može da surađuje sa svima u regiji, a prirodno najviše smo oslonjeni na Srbiju”, zaključio je on.

Novinari su ga upitali i „kako tumači činjenicu da nakon terorističkog napada u Zvorniku bošnjački dužnosnici nisu reagirali, a on je to opisao kao neku vrstu opstrukcije u pogledu određivanja karaktera tog čina.

“Vidljivo je da u BiH na jednoj strani postoji takvo raspoloženje, ali danas je važno reći da muslimani u BiH i islam ne treba da dobiju etiketu koja bi mogla da se pripiše na osnovu terorističkih napada i činjenice da su mnogi teroristi muslimani”, rekao je Dodik.

RS, prema njegovim riječima, želi suradnju u svakoj vrsti borbe protiv terorizma, a za to su potrebne kreativne i vojne snage u okviru bošnjačkog naroda i političke strukture.

RS će, dodao je, sudjelovati u koordinaciji s drugim snagama u borbi protiv svakog terorističkog čina na prostoru, ne samo RS, nego i BiH i surađivat će sa svim agencijama u regiji.