BiH

Dodik: Neće Bakir Izetbegović i stranci određivati dan rođenja RS

25/09/2016

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na Sokocu da Republika Srpska danas piše istoriju i da je 25. septembar važan istorijski dan za RS.

“Mi branimo svoj dan, Dan državnosti Republike Srpske i ne diramo nikoga. Deveti januar je sveti dan za Republiku Srpsku sve ove godine. Mi danas potvrđujemo da neće Bakir Izetbegović i stranci određivati datum nastanka i rođenja naše Republike Srpske”, istakao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a na Sokocu.

On je rekao da građani Republike Srpske danas imaju sjajnu priliku da potvrdite jedinstvo.

“Naš odgovor danas je referendum i mi danas pišemo našu istoriju. Nisam izabran da bih se bojao i da bih bio prepadnut. Uvijek sam znao kako treba braniti vrijednosti Republike Srpske i srpski nacionalni interes. Dok smo bili u Savjetu ministara BiH, ni Bakiru ni ostalima iz takozvane međunarodne zajednice nije padalo na pamet da pokreću inicijativu za ukidanje Dana Republike. Kad su došli ovi koji sebe zovu Savez za promjene, Bakirov Ustavni sud traži da se ukloni dan rođenja Republike Srpske”, naglasio je Dodik.

Izetbegović: Reakcija na referendum ne može izostati

Da je SNSD u Savjetu ministara BiH i ostalim zajedničkim organima BiH, kaže on, istog trenutka bi napustili te institucije i BiH automatski ne bi mogla više da postoji.

“Savez za izdaju se tako ne ponaša i rasprodaje srpske nacionalne interese, ali im mi to nećemo dozvoliti”, rekao je Dodik.

Naglasivši da podržava kandidata za načelnika ove opštine Bojana Koprivicu i odborničku listu SNSD-a, Dodik je na predizbornoj tribini na Sokocu rekao da razvoj Sokoca treba da bude povezan sa Banjalukom, a ne, kako to SDS želi, sa Sarajevom.

“Došao sam da vam kažem da hoću da vam pomognem. Vjerujem u vašu snagu i razum i ne mogu zamisliti da je neko spreman da svoje četiri godine prodaje za 50 KM koliko navodno ova vlast nudi za svoju podršku. Hoću sa vama još jedan dogovor. Hoću da zajedno napravimo plan razvoja Sokoca. Vjerujem da ćemo večeras slaviti pobjedu Republike Srpske na referendumu, a 2. oktobra pobjede SNSD-a u Republici Srpskoj i na Sokocu”, poručio je Dodik.

Komentari