Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

problemi kolicionog partnera

Dodik: Nećemo se miješati u dešavanja u SP-u, nemamo ništa s tim

dodik

On kaže da mu je žao što se to dešava u SP-u i u DNS-u i da nema mjesta spekulacijama da je SNSD uključen u to

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da su dešavanja u Socijalističkoj partiji /SP/ unutrašnja stvar ove stranke i da se SNSD neće miješati.

“Sve partije imaju unutrašnju dinamiku, pa i SP. Ova partija ostaje naš koalicioni partner i to nije sporno, a sve što su procesi posmatramo kao unutrašnju stvar partije i nemamo se namjeru miješati, niti podsticati. U svakom slučaju posmatraćemo i vidjeti na koji način će se taj proces odvijati”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On kaže da mu je žao što se to dešava u SP-u i u DNS-u i da nema mjesta spekulacijama da je SNSD uključen u to.

“SP i DNS su naši dugogodišnji koalicioni partneri. Očigledno da politička dinamika dovodi do određenih turbulencija i procesa u partijama i ja ne mogu time da upravljam. Volio bih da SP riješi unutrašnje odnose, jer je riječ o koalicionom partneru sa kojim SNSD ima dugogodišnju saradnju”, dodao je Dodik.

On je istakao da je za SNSD važno koliko je narodnih poslanika iz koje partije, jer se na bazi toga modelira struktura učešća u vlasti.

“Ogroman smo napor uložili da održimo DNS i Demos u strukturi vlasti. SNSD je smanjio učeće u vlasti sa 75 na 58 odsto samo zato što smo htjeli da okupimo i zadržimo sve. To je naš odnos prema svima i volio bih da imamo stabilne koalicione partnere”, zaključio je Dodik.

Predsjednik SP-a Petar Đokić izjavio je danas da je iz ove stranke isključio Maksima Skoku, Gorana Selaka i Milenka Savanovića, navodeći da očekuje da mandati u Narodnoj skupštini RS budu vraćeni ovoj političkoj partiji.