Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Držao govor u Srbiji

Dodik o Danu državnosti Srbije: U RS-u obilježavamo ovaj dan kao svoj

dodik srbija rtrs (1)

Dodik je poručio da Srbi danas imaju dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Orašcu da se Dan državnosti Srbije u Republici Srpskoj doživljava kao zajednički praznik.

“U Republici Srpskoj obilježavamo ovaj dan kao svoj. Zagledni smo u Srbiju kao maticu. Srbija nama daje garancije i utočište, pomaže i daje podstrek”, rekao je Dodik na centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana državnosti Srbije, čestitajući građanima i rukovodstvu Srbije, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da su Srbi uvijek donosili slobodu drugim narodima, te da su “naši preci postavili temelje onoga što je danas savremena civilizacija”.

“Srećemo se ovdje i obilježavamo naš zajednički praznik, praznik koji je posvećen Prvom srpskom ustanku, danu kada su Srbi u predanoj borbi za slobodu digli ustanak i krenuli u izgradnju srpske državnosti i slobode za sve koji ovdje žive”, rekao je on.

Dodik je poručio da Srbi danas imaju dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju.

“Srbiju koja je garant mira i bezbjednosti, koju volimo i radujemo se svakom njenom napretku, Srbiju koja je garant opstanka svih Srba”, naglasio je Dodik i zahvalio Srbiji za pomoć Srpskoj i razumijevanje.