POSJETA RIBNIKU

Dodik otkrio do kada će Bošnjake zvati muslimanima

dodik

Dodik, koji je lider SNSD-a, naglasio je da ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih općina, a sve da bi konsolidovala i okupila srpsku zajednicu u tom entitetu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Ribniku da je atmosfera za Srbe u Federaciji BiH u pogledu ostvarivanja njihovih prava veoma loša, zbog čega će, ma gdje god živjeli u tom entitetu, imati njegovu i podršku institucija RS.

– Oni su ti koji najbolje svjedoče o tome koliko je važno imati RS. Oni ne kriju da nama to kažu i zadovoljni su RS jer da je nema, bili bi potpuno marginalizovani do svog biološkog nestanka – izjavio je Dodik novinarima, pišu Nezavisne.

Dodik, koji je lider SNSD-a, naglasio je da ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih općina, a sve da bi konsolidovala i okupila srpsku zajednicu u tom entitetu.

– Želimo da damo podršku našem narodu i to ćemo nastaviti da radimo, kao i da animiramo Srbiju da to čini kao što je činila u Drvaru, Mostaru i u drugim mjestima gdje žive naši ljudi. Dakle, tamošnje Srbe prvo moramo ohrabriti da se jasno deklarišu i da ističu svoje porijeklo”, istakao je Dodik.

On je najavio da će Bošnjake ubuduće karakterisati kao muslimane sve dok lider SDA Bakir Izetbegović ne prestane govoriti “bosanski Srbi”.

– Mi nismo nikakvi “bosanski Srbi”, mi smo Srbi – poručio je Dodik.