Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nove provokacije

Dodik ponovo ponižavao BiH, Vučiću u Bijeljini poručio: Dobrodošli na svoje

vucic dodik bijeljina

Očekivano, i ovoga puta, Dodik je iskoristio priliku da potencira kako je “bh. entitet RS u Srbiji, a ne BiH”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik dočekao je predsjednika Srbije Aleksandra VUčića u Bijeljini gdje se obilježava početak izgradnje dionice autoputa Bijeljina – Rača.

Očekivano, i ovoga puta, Dodik je iskoristio priliku da potencira kako je “bh. entitet RS u Srbiji, a ne BiH”. Također, na događaju nije bila istaknuta zastava Bosne i Hercegovine.

– Gospodine predsjedniče Srbije, gospodine Vučiću, dobrodošli na svoje i među svoje! – rekao je Dodik na početku svog obraćanja.

Obratio se i Vučić.

– Ništa nije važnije za ljude, nego ono što ih povezuje i ono što im najviše olakšava život, a to su putevi. Ono što ostane iza nas kada odemo u političku historiju, to je ono što smo uradili. Srećan sam što smo se dogovorili da radimo ovaj put, jer njime povezujemo brojne gradove sa glavnim gradom Srbije, ali još je važnije što se na ovaj način otvara prostor investitorima i to je ogroman uspjeh. To su velike stvari za nas i to je ono za šta živite, čime sve menjate, to postaje novi standard koji će omogućiti ljudima da žive neuporedivo bolje. Srećan vam početak radova, radite vrijedno! Živjela Srpska! Živjela Srbija! – rekao je predsjednik susjedne države.