Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik poručio Borellu: RS ne čini ništa da bi došlo do disolucije Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je konferenciju za medije
18.10.2021., Istocno Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clan Predsjednistva BiH Milorad Dodik odrzao je konferenciju za medije.

“Republika Srpska je zainteresovana za evropski put BiH i daće puni doprinos na tom putu, ali samo traži da u tom procesu bude vidljiva”, istakao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik upoznao je danas visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepom  Borrella sa aktuelnom situacijom u BiH, za koju je ocijenio da je kompleksna i da zahtijeva temeljnu raspravu unutar zemlje.

Dodik je informisao Borella da Republika Srpska ne preduzima aktivnosti koje su suprotne Ustavu BiH niti bilo šta što bi dovelo do disolucije BiH, te da svi koji pominju raspad BiH ne doprinose stabilizaciji prilika u BiH.

U telefonskom razgovoru sa Borellom, Dodik je istakao da Republika Srpska podržava dogovor Hrvata i Bošnjaka po pitanju izbora članova Predsjedništva i Doma naroda, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH.

“Republika Srpska je zainteresovana za evropski put BiH i daće puni doprinos na tom putu, ali samo traži da u tom procesu bude vidljiva”, istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH zahvalio je Borellu na direktnom interesovanju za viđenje situacije u BiH iz Republike Srpske.