GO SNSD-a

Dodik: RS i FBiH trebaju dogovoriti vraćanje nadležnosti entitetima

Јedan od zaključaka je da GO SNSD ostaje privržen vojnoj neutralnosti u skladu sa rezolucijom NSRS

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je na konferenciji za novinare da je Glavni odbor zaključio je da neprihvatljiva deklaracija SDA, te potvrdio da RS treba tražiti afirmaciju prava na samoopredjeljenje.

Istakao je da je GO SNSD-a izabrao je Željku Cvijanović, Radovana Viškovića, Nikolu Špirića, Nebojšu Radmanovića i Igora Radojičić za potpredsjednike stranke, dok je Luka Petrović ponovo izabran za generalnog sekretara stranke.

– GO je izabrao i Predsjedništvo SNSD koji broji 45 imena, a u njemu su pored pet potpredsjednika i generalnog sekretara i predsjednik Aktiva žena Nada Tešanović, te predsjednik mladih SNSD-a – rekao je Dodik.

Dodaje da se između ostalih zaključaka navodi urgentno donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH, te istakao da je neprihvatljivo da tu budu strane sudije.

– GO SNSD predlaže da Republika Srpska traži od FBiH postizanje dogovora o izlasku iz sporazuma o odbrani, UIO i VSTS – naveo je Dodik.

Јedan od zaključaka je da GO SNSD ostaje privržen vojnoj neutralnosti u skladu sa rezolucijom NSRS.

Glavni odbor je dao podršku konstituisanju pravnog tima koji bi trebalo da pokrene razgovore i traži krivičnu odgovornost visokih predstavnika, zbog antiustavnog i antidejtonskog djelovanja.

Smatraju da je neprihvatljiv dalji ostanak visokog predstavnika u BiH.