Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodik: Srbija je naša želja, a guraju nas gdje nećemo

BiH

1011311992562542e000f99129938609_v4_big

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da su “Srbija i RS dvije srpske države” i dodao da „BiH nije dobro mjesto za Srbe”.

“Srbija je naša želja, Srbija je mjesto gdje želimo da idemo za razliku od onoga gdje nas guraju, a gdje nećemo”, rekao je Dodik na otvaranju manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

[yuzo_related]

On je rekao da, kada je teško, Republika Srpska “živi na inatu” i dodao da će se u BiH “jednoga dana” sve stvari rješavati referendumom, a da je zahvaljujući RS Visoki predstavnik u BiH “marginalizovan”.

“Naša ljubav prema Srbiji je nesumnjiva. Čini mi se da mi ponekad više volimo Srbiju nego vi koji živite ovdje”, rekao je Dodik. Naveo je da je u RS u posljednje vreme izgrađeno nekoliko stotina crkava, jer Srbi na taj način čuvaju svoj identitet.

Najavio je da će biti izgrađen i autoput od Banje Luke “sa usmerenjem prema Srbiji” i dodao da je to kapitalan projekat.

“Želimo da na taj način spojimo Banju Luku i Beograd. Neki kažu pa imate u blizini autoput Beograd – Zagreb. Ali vidjeli smo šta to znači. Autoput nije samo za vožnju, on je i za osjećaj, on je i za dušu jer prolazi kroz naše zemlje”, istakao je Dodik, prenosi agencija Beta.