Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik u Beogradu: RS uz pomoć Srbije i Vučića izgleda bolje i stabilnije

dodik bg3

On je zahvalio Srbiji za pomoć u vrijeme pandemije virusa korona

Republika Srpska uz pomoć Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića danas izgleda bolje i stabilnije, poručio je nakon sastanka u Beogradu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Došli smo da sa Vučićem razgovaramo upravo o ovim temama i da se zahvalim, kao i da rehabilitujemo sve naše infrastrukturne projekte. Imamo u svakoj opštini RS-a jedan projekat koji finasira Republika Srbija, i ponosni smo na tu saradnju – naglasio je Dodik.

On je zahvalio Srbiji za pomoć u vrijeme pandemije virusa korona.

– Zahvalni smo predsjedniku Vučiću za najintenzivniju podršku Srbije – kaže Dodik.

Dodik je poručio da Republika Srpska u punom kapacitetu stoji na strani Srbije kada je u pitanju rješavanje statusa Kosova i Metohije.

– Srbija ima podršku Republike Srpske u rješavanju problema Kosmeta. Ono je bilo gotovo izgubljeno, ali vidite da se situacija mijenja. Pozicija Srbije je danas daleko bolja, nego prije 10 godina. I mi imamo velike probleme u BiH, smatramo da se mnoge stvari trebaju vratiti na početak, a sve to govorim u kontekstu zloupotrebe visokih predstavnika i međunarodnog faktora. Uvjeren sam da nema potrebe za bilo kakvom bojazni niti od bilo kakvih odstupanja kada je riječ o Kosmetu, sve dok u dijalogu učestvuje Vučić – dodao je Dodik.

On je istakao da slobodno može reći da je saradnja sa Srbijom najbolja i najintenzivnija od postojanja Republike Srpske.

– Na današnjem sastanku upoznali smo predsjednika Vučića o stanju u BiH i pripremama za izbore, kao i funkcionisanju finansijskog sistema u Republici Srpskoj. Mi smo izvršili rebalans budžeta i on je stabilan i likvidan, a tome je u znatnoj mjeri doprinijela i pomoć Srbije na čemu smo veoma zahvalni – istakao je Dodik.