Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Dodik: U BiH ne žive “bosanski Srbi”

18/05/2015

Predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je Srni da se, sudeći po izjavama bivšeg britanskog ambasadora u BiH Matthewa Rycrofta, stiče utisak da je godine koje je proveo u BiH prespavao u neznanju.

Reagujući na Rycroftovi izjavu da je “Dejton obavio svoj posao da okonča konflikte” i da je “potrošen”, Dodik je rekao da je Dejtonski mirovni sporazum zaustavio rat tek nakon što je BiH dobila novi politički sistem.

“Zato je veoma čudno za nekoga ko je bio u britanskoj delegaciji na pregovorima u Dejtonu, da ne shvata da Dejton nije bio tu samo ‘da okonča konflikte’, kako danas tvrdi Rajkroft”, istakao je predsjednik bh. entiteta.

On je naglasio da je Rycroft, za vrijeme koje je proveo u BiH, trebalo da nauči i da tu ne žive “bosanski Srbi”, niti da takvi postoje.

“Termin ‘bosanski Srbi’ za nas je uvredljiv, i ne znam kako bi se ambasador Rycroft osjećao ako bi neko na uvredljiv način tretirao njegov narod”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS-a je poručio da “u BiH žive Srbi, i to vijekovima, svoji na svome”.

“S obzirom da je u pitanju diplomata koji je savršeno vladao srpskim jezikom, siguran sam da termin ‘bosanski Srbi’ koristi smišljeno, projektovano, u funkciji dodvoravanja bošnjačkom političkom vrhu, što je politika većine diplomata u BiH”, istakao je predsjednik Srpske.

Komentari

12 Comments

 1. Idriz Mujo Muhovic

  18/05/2015 at 16:19

  Zna Dodik ko zivi a ko se pati. Vratite nan plate, sigurnost, slobodu, radna mjesta, fabrike, preduzeca pravnu drzavu pa nas zovite kako nas zovu Dvedjani, Norvezani i ostali gdje smo posteno placeni robovi a ne kao sto ti i tvoji kolege radite. Pa nismo niko i nista mi se vecina hranimo iz kuhinja, kontejnera i prosjacimo. Ti jesi veliki srbin jer imas u Srbiju vise nego srbijanci u srbiju.

 2. ja pa ja

  18/05/2015 at 17:14

  ovog tipa treba poslati pod hitno na snimanje mozga,mozda ima kakav tumorcic a da i nezna jer ocito mu nesto pritisce mozak pa daje ovakve nesuvisle izjave

 3. Ermin Dizdar

  18/05/2015 at 18:49

  "u BiH zive srbi" ili "bosanski srbi" isto je.

 4. GORAN

  18/05/2015 at 20:06

  nemoj tako pusti covijeka neka prica a kada dodje u sarajevo ubit cemo ga ja cu to da uradim samo zato sto pljuje po muslimanima i srbima otrest cu ga pa makar i snajper bio ali nece ziv uteci mamicu mu njegovu futavu

 5. Zehrudin Dulic

  18/05/2015 at 22:54

  srba u boosni nije bilo do dolazka astro ugarske neobrazovani

 6. Haris Svraka

  19/05/2015 at 19:43

  u pravu si predsjednice Dodik….u BiH ne zive bosanski srbi nego bosanski pravoslavci……….hvala ti na iskrenosti,po prvi put…hahhahhaha

 7. Metalni.Bolešnjak

  26/05/2015 at 18:01

  dolazak AU se poklapa sa vremenom stvaranjem nacija i naroda u Europi. U to vrijeme su nastajali i nijemci i talijani itd itd.

 8. Zehrudin Dulic

  30/05/2015 at 21:14

  a prije toga bosna je imala jednu ujedinjenu naciju bosnjake cija je jedina podjela bila vjerskoga tipa

 9. Metalni.Bolešnjak

  27/06/2015 at 13:16

  haha, jest bogami imala, kao i čitava europa. koju bolan naciju u srednjem vijeku, zar ste toliko retardirani? vladajuća kasta se između sebe miješala, kraljevi ženili pripadnike drugih kraljevstva, kneževi kneževe, a podanici podanike. Kralj, car se na osnovu krvnog srodstva mogao proglasiti vladarem bilo koje teritorije, a ne nacije. Kraljevi su između sebe poklanjali teritorije i narod na njoj u znak dobre volje ili neke druge usluge. Današnja bošnjačka nacija je mix islamiziranih mađara, hrvata, srba, crnogoraca, vlaha, šiptara, turaka itd. Dubrovčani su svoju državu imali do rpije 200 godina, i gle čuda ne smatraju se posebnom nacijom, isto tako u italiji, venecija, milano, rim itd itd, u njemačkoj bavarci, sasi, itdit nisu posebna nacija iako su stoljećima imali svoje vladare.

 10. Zehrudin Dulic

  28/06/2015 at 13:35

  a crnogorci hrvati tzv islamizirane nacije one su postojale termin bosnjak i bosnjak kao ime naroda koji je zivio u bosni postoji od srednjeg vijeka slazem se nacija nije bila toliko relevantna u srednjem vijeku ali narod i teritorija bosne su imale svoje posebnosti i naziv i neprosipaj se sa tim u njemackoj i dan danas saksonija sebe smatra posebnom i cuva svoju hiostoriju sta su onda ovdje gore navedeni narodi crnogorac se nespominje do 1990 i ti kazes bosnjaci mox njih uredu je rekao si svoje i pokazao koliko neznas a bosna sigurno nije bila dio teritorije hrvata ili srba cak ni u vrijeme najvece srpske ekspanzije i dusana silnoga

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.