BiH

ko o čemu...

Dodik u Rusiji govorio protiv BiH, napao Zapad i poručio da “svijet danas ima tri lidera”

16/06/2022
Foto: Twitter/SNSD

Dodik je rekao da "BiH ostaje nestabilna zemlja, jer se nalazi pod protektoratom zapadnog svijeta"

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu da se “BiH nije pridružila sankcijama Ruskoj Federaciji jer Republika Srpska to nije dozvolila”. Govorio je o ratu u Ukrajini, ali i izjavio kako svijet danas ima tri lidera – predsjednike Rusije, Kine i Turske.

“Mi smo izloženi ozbiljnim pritiscima, pogotovo vezano za sukob u Ukrajini. Od nas se traži da se pridružimo sankcijama Rusiji, ali Republika Srpska to ne dozvoljava”, rekao je Dodik dodavši da je na Forum u Sankt Peterburg došao kao predstavnik Republike Srpske, piše RTRS.

Dodik je rekao da “BiH ostaje nestabilna zemlja, jer se nalazi pod protektoratom zapadnog svijeta”.

Kazao je kako se “svijet nalazi u ozbiljnoj krizi koja traži ozbiljne analize, te da postoji veoma visok stepen nepovjerenja na globalnom nivou”.

“Samo za naivne djeluje da se sve ovo dešava baš sad, jer se decenijama unazad ostavljaju neriješeni konflikti. Liberalizam je pobijedio komunizam, ali nije sam sebe i danas to vidimo”, rekao je Dodik.

Optužio je Zapad da nikada nije prestao ići prema Istoku niti odustao od namjere da ovlada resursima Rusije. Dodao je i da se “sukob u Ukrajini vodi do posljednjeg vojnika, a sve kako bi se oslabila Rusija i ovladalo njenim resursima”.

Prema njegovom mišljenju, svijet danas ima tri lidera – predsjednike Rusije, Kine i Turske – Vladimira Putina, Si Đi Pinga i Redžepa Tajipa Erdogana.

On je poručio da bi sukob u Ukrajini trebalo što prije da bude okončan.

Na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koji se održava pod sloganom “Nove mogućnosti u novom svijetu”, učestvuju državnici iz 70 zemalja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.