Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Dodik: Uloga Miloševića bila je pozitivna

06/03/2016

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je “uloga Slobodana Miloševića i Srbije bila pozitivna kada je riječ o sudbini srpskog naroda i stvaranju Republike Srpske”.

“Sa ove vremenske distance moram veoma jasno da kažem da je, sa historijske strane gledano, kada bih eliminisao sva neslaganja koje smo imali, uloga Slobodana Miloševića i Srbije sa stanovišta Srba u Republici Srpskoj bila veoma pozitivna”, rekao je Dodik.

Dodik je za “Politiku”, koja se u današnjem izdanju bavila političkom zaostavštinom Miloševića, istakao da je ono što je postignuto u Dejtonu, sa stanovšta pozicije Republike Srpske, velika stvar.

“Čak i mnogi, godinama uključeni u realizaciju Dejtonskog sporazuma, ne bi uspjeli da postignu ono što je postignuto pod vođstvom tadašnjeg pregovaračkog tima, koji je predvodio Slobodan Milošević u samom Dejtonu”, naveo je Dodik.

On je istakao da je sačuvana Republika Srpska, a da je Milošević svojim potpisom stavio Srbiju da bude garant Dejtona koji čuva opstanak Republike Srpske.

“Ne možemo zaboraviti tu pozitivnu ulogu, koju je imao Slobodan Milošević, kada je u pitanju sudbina srpskog naroda i stvaranje Republike Srpske. Dejton je nama u Republici Srpskoj dao mogućnost da gradimo svoju stabilnost i subjektivitet koji, uprkos permanentnom pritisku svih ovih godina, dosljedno branimo”, rekao je Dodik.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.