Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbori 2020

Dodik uzvraća udarac, evo prvog poteza nakon poraza u Banjoj Luci i Bijeljini

New Project (45)

“Upravo ovog trenutka smo ispotpisivali sporazum o formiranju većine u Skupštini grada Banje Luke

Milorad Dodik, lider SNSD-a upravo je objavio kako je u Banjoj Luci već potpisana koalicija kada je gradska Skupština u pitanju.

Prema tom sporazumu, novoizabrani načelnik iz redova opozicije Draško Stanivuković neće imati većinu u Skupštini grada Banje Luke.

“Upravo ovog trenutka smo potpisali sporazum o formiranju većine u Skupštini grada Banje Luke, u kojoj su SNSD, Ujedinjena srpska i gradski odbor DNS-a i Socijalistička partija”, kazao je Dodik i nastavio:

“Socijalistička partija Srpske nije potpisala ovaj sporazum. Koalicija će odlučiti da li će ići s njima dalje. Ukoliko ne prihvate da uđu u novoformiranu skupštinsku većinu u gradu Banja Luka, to podrazumijeva da će svi njihovi kadrovi u roku od 24 sata eliminisani iz bilo kog mjesta gdje je nadležnost Vlade RS”, poručio je Dodik.

“Za pola sata će biti potpisan koalicioni sporazum u Bijeljini, gdje od 31 ćemo imati 24 odbornika u toj skupštnskoj većini. U Banjoj Luci ćemo imato negdje oko 20 zastupnika u gradskoj Skupštini. Uglavnom neprikosnovena većina.”, kazao je lider SNSD-a.

“Za koaliciju je glasalo oko 70 posto građana Banje Luke, za ovu većinu. Ovo je trenutak da se zahvalim svim glasačima SNSD-a, naša partija je ostvarila dobar rezultat. Naravno, na to je bacilo mrlju ovaj gubitak načelnika u Banjoj Luci”, kazao je Dodik.

“Naravno da ćemo na izvršnom nivou imati određene probleme, ali ćemo nači način da se ovlada svim elementima upravljanja, koji su potrebni za nesmetano funkcionisanje ovih gradova”, poručio je Dodik misleći na Banju Luku i Bijeljinu, gdje su načelnici iz protivničkih redova, a skupštinska većina iz SNSD-a i stranaka okupljenih oko njih.

“Mi imamo preko 43 opštine, uz izglede da budu naše. Vjerujemo u Derventi da ćemo dobiti načelničko mjesto kada se svi glasovi prebroje, imamo potvrdu da su ljudi hrvatske nacionalnosti dali svoj glas za načelnika Simića. Kada dodamo Brčko Distrikt, gdje je SNSD najjača sa srpske strane, pretendujemo na gradonačelničku poziciju. Tako da ćemo imati 45 načelnika, a imali smo 40. Uz još tri koalicijska načelnika, imamo ukupno 48 načelničkih pozicija”, kazao je Dodik.

“Jedan od najboljih gradonačelnika u istoriji grada je Igor Radojičić i to će pokazati vrijeme. Stalo nam je da grad funkcioniše, bude čist i uredan. Novi gradonačelnik neće imati našu podršku, nijedan njegov prijedlog neće biti podržan, taman da je Einstein. On je rekao da će penzioneri, đaci dobiti besplatan gradski prevoz. Evo tu ćemo odluku podržati, neka predloži odmah. Da vidimo kako će finansirati. Da vidimo kako će finansirati gradsko grijanje koje smo mi subvencionisali svake godine”, kazao je Dodik.