Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dogovor postignut: Šef CIA završio posjetu BiH

John Brennan u Sarajevutvo2

Direktor američke CIA John Brennan i direktor Obaveštajno-bezbjednosne agencije (OBA) BiH Osman Mehmedagić dogovorili su intenzivniju saradnju dvije agencije.

Dogovorena je saradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa dvije agencije.

Kako je saopšteno iz OBA, tokom sastanka ocijenjeno je da je posjeta Brennana BiH, koji je bio u uzvratnoj posjeti na poziv Mehmedagića, bila izuzetno uspješna i produktivna.

Tokom dvodnevne posjete BiH šef CIA-e je imao odvojene sastanke i sa članovima Udarne grupe za borbu protiv terorizma, te sa članovima Predsjedništva BiH, piše agencija Beta.

Brennan je juče izrazio podršku radu Udarne grupe, naglasivši da će CIA podržavati rad agencija u BiH kroz razmjenu podataka preko OBA.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji u BiH, o preduzetim aktivnostima u borbi protiv terorizma, međusobnoj saradnji svih bezbjednosnih agencija i tijela u BiH, kao i o borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Udarnu grupu za borbu protiv terorizma čine generalni direktor OBA Osman Mehmedagić, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, glavni tužilac Goran Salihović, direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Perica Stanić, direktor Granične policije Zoran Galić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tela Mirsad Vilić, direktor Službe za strance Slobodan Ujić.

U Udarnoj grupi su i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara, direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić, direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač i komesar MUP-a Kantona Sarajevo Vahid Ćosić.

Sastanku Udarne grupe za borbu protiv terorizma sa Brennanom prisustvovala je i ambasador SAD u BiH Maureen Cormack.