BiH

Sastanak lidera

Dogovoreno imenovanje Cikotića i usvajanje budžeta

07/07/2020

Kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona vezane za održavanje izbora u Mostaru, to pitanje bi trebalo biti riješeno danas i sutra u Parlamentu BiH

Lideri vladajućih stranaka na državnom nivou, Bakir Izetbegović (SDA), Dragan Čović (HDZBiH) i Milorad Dodik (SNSD), postigli su danas na sastanku u Istočnom Sarajevu dogovor da Vijeće ministara BiH na sjednici u četvrtak predloži imenovanje Selme Cikotića za ministra sigurnosti BiH.

To je jedan od dogovora na ovom sastanku, a nakon imenovanja Cikotića trebalo bi da uslijedi imenovanje rukovodilaca drugih institucija na nivou BiH.

Druga stvar oko koje su se lideri dogovorili je da će državni budžet biti usvojen po skraćenom postupku na način da bi Predstavnički dom PSBiH zasijedao još jednom ove sednice, a Dom naroda završio proceduru do 21. jula.

Kada su u pitanju izmjene Izbornog zakona vezane za održavanje izbora u Mostaru, to pitanje bi trebalo biti riješeno danas i sutra u Parlamentu BiH.

Sporno je ostalo imenovanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje, a problematiziran je i izbor članova Centralne izborne komisije BiH.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.