Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grad Bihać

Dolaskom zime humanitarna i epidemiološka situacija postaje alarmantna

migranti – vucjak 2

Kako bi skrenuo pažnju na migrantsku krizu i informisao širu javnost u BiH, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas će u Sarajevu održati konferenciju za medije

Dolaskom zime humanitarna, sigurnosna i epidemiološka situacija u Bihaću postaje alarmantna, upozorio je kabinet gradonačelnika tog grada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz kabineta bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića podsjećaju da je Grad Bihać već dvije godine pod konstantnim pritiskom ilegalnih migranata, a građani su ostavljeni sami, bez konkretne pomoći nadležnih državnih institucija.

“Ministarstvo sigurnosti BiH i nadležne državne institucije nisu provele niti jedan od zaključaka sa sastanka iz Brisela koji se odnose na upravljanje procesom migracija u BiH. Dolaskom zime humanitarna, sigurnosna i epidemiološka situacija u Bihaću postaje alarmantna”, upozorava kabinet gradonačelnika Bihaća.

Kako bi skrenuo pažnju na ovaj problem i informisao širu javnost u BiH, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić danas će u Sarajevu u 12.00 sati održati konferenciju za medije, na kojoj će govoriti detaljnije o migrantskoj krizi u tom gradu.