Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Dom naroda FBiH: Danas o imenovanju novog Upravnog odbora RTVFBiH

28/05/2015

Dom naroda Federalnog parlamenta danas bi trebao, između ostalog, razmatrati prijedloge odluka o razrješenju i imenovanju Upravnog odbora Javnog RTV servisa Federacije BiH.

Budući da Izvještaji o reviziji finansijskih izvještaja Javnog servisa RTV FBiH za 2009., 2010. i 2011. godinu nisu usvojeni, te da je i u izvještajima o reviziji tih finansijskih izvještaja dato negativno mišljenje stekli su se uvjeti za utvrđivanje odgovornosti Upravnog odbora RTVFBiH za kršenje zakona Federacije BiH i nesavjesno poslovanje RTVFBiH, stoji u Prijedlogu odluke o razrješenju.

Prema Prijedlogu odluke o imenovanju privremenog Upravnog odbora RTVFBiH, novi članovi trebali bi biti Nino Ćorić, iz reda hrvatskog naroda, Vanja Kenjić, iz reda srpskog naroda, Zehrudin Isaković, iz reda bošnjačkog naroda i Goran Puljić iz reda ostalih.

Oni bi trebali biti imenovani na period od dva mjeseca, kada će se provesti postupak imenovanja članova Upravnog odbora RTV FBiH u četverogodišnjem mandatu.

Također, na predloženom dnevnom redu sjednice je i Prijedlog odluke o izboru predsjednika, zamjenika predsjednika i članova radnih tijela Doma naroda Parlamenta FBiH, Informacija o primjeni zakona u postupku odobrenih kredita koji su vezani za švicarski franak s prijedlogom mjera, te nekoliko izvještaja finansijskih planova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.