banjalučki novinar

Dragan Bursać: Fotografija kao dokaz da RTS laže! (FOTO)

95097000_626884931230074_527977224435924992_n

Eto to je RTS, odvojen od svijeta realnosti, obmanjivač svog, srpskog naroda, medijska kuća koja pada na testu povijesti iznova i iznova, napisao je Bursać.

U Srbiji se ovih dana obilježavaju godišnjice NATO bombardovanja koje je Alijansa usmjerila protiv režima Slobodana Miloševića. Tamošnji mediji to predstavljaju kao agresiju, te u takvim konotacijama se o tome izvještava još od 1999. kada se bombardovanje i desilo.

Između ostalog, bombardovana je u zgrada Radio televizije Srbije, što se u srbijanskim medijima to predstavlja kao prvi slučaj napada na neku medijsku kuću u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

Tim povodom danas se na društvenim mrežama oglasio i Dragan Bursać, banjalučki novinar, kolumnista i pisac.

Njegov status prenosimo u cjelosti.

“Kažu na RTS da je bombardovanje istoimene kuće 1999. u Beogradu bio prvi slučaj poslije Drugog svjetskog rata da se neka novinarska kuća tako gađa.

Naravno, to je laž!

Prvi put nakon Drugog svjetskog rata, to je bilo TV Sarajevo 1992. I to bombardovanje je trajalo mjesecima, godinama.

Dalje, ovo je zgrada “Oslobođenja”-uništena u tom istom bombardovanju od strane snaga koje je medijski “podmazivao” RTS.

Nego, šta je uradila ta kuća dok su srpske granate padale po njihovim sarajevskim kolegama? Da li je osudila mučko uništavanje ljudi, grada i medijskih kuća?

Jok!

Umjesto toga, pravila je RTS konstrukcije kako dole u ranjenom gradu žive ljudske zvijeri koje bacaju srpsku djecu lavovima(sic!). Umjesto osude RTS je pričao kako se Sarajevo “samogranatiralo”, kako je samo ubijalo svoju mladost.

Eto to je RTS, odvojen od svijeta realnosti, obmanjivač svog, srpskog naroda, medijska kuća koja pada na testu povijesti iznova i iznova”, napisao je Bursać.