Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zasjedanje prekinuto

Dragan Lukač udario Stanivukovića: “Idi sjedi tamo majmune” (VIDEO)

res_ministar-policije-dragan-lukac-u-nsrs-pesnicom-udario-poslanika-stanivukovica

Veći incident spriječili su ostali poslanici, ministri, te obezbjeđenje Narodne skupštine

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske udario je Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a na posebnoj sjednici Narodne Skupštine RS nakon čega je prekinuto zasijedanje.

Nakon što mu je Stanivuković prišao za govornicu, Lukač je bacio papire na Stanivukovića, a zatim ga i udario. Jelena Trivić iz PDP-a stala je između Lukača i Stanivukovića.

Lukač je u obraćanju nazvao Stanivukovića promotorom NATO pakta noseći zastavice u NSRS-u donoseći to pred svečanu govornicu, pred predsjednika Vlade, ali i njega.

– Stanivukoviću moraš da znaš jednu stvar, ja kad sam ratovao sa mojim borcima NATO avioni su mi letijeli iznad glave i gledao sam svaki čas da li će mi te bombe istresti na glavu. Ne možeš te zastavice nositi ovdje u Narodnoj skupštini. Ti to ne razumiješ, tad si bio veoma malen. Ali sada bi trebao da shvatiš neke stvari. I nemoj nikad više to da uradiš prema meni. Ne znam prema drugima kako inače ćeš završiti kao i one zastavice što su završile ovdje danas, kazao je Lukač.

Stanivuković je upitao kako su završile na šta mu je Lukač odgovori: “Rekao sam ti kako… Tako je …. Upravo tako… Dođi ovamo da vidiš”.

– Samo još jednom majmune, odmakni se. Udario te, izvoli. Idi sjedi tamo majmune, govorio je Lukač.

Veći incident spriječili su ostali poslanici, ministri, te obezbjeđenje Narodne skupštine.

Poslije ovog incidenta poslanici su otišli na pauzu.

U NS RS u toku je Deveta posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske s jednom tačkom dnevnog reda: Informacija o dokumentu Program reformi BiH, usvojenom na 45. vanrednoj sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine, održanoj 19. novembra.