Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

Dramatična ispovjest radnika: Pokušali smo ugasiti vatru, ali za pet minuta je sve izgorjelo

vatrogasac banja luka

Nakon pauze vratili smo se u halu i taman kad smo se počeli pripremati za rad, kolege i ja samo primijetili prvo da se dimi iz jedne mašine, priča radnik

Kada samo primjetili varničenje iz jedne mašine odmah smo pokušali da ugasimo vatru i mislilo smo da smo uspjeli, ali tada se čula manja eksplozija i cijela hala je za samo minut bila puna dima, ispričao je ovo za Srpskainfo radnik preduzeća “Stolarija Nešo”.

Podsjetimo, danas oko 11 sati izbio je požaru u pomenutom preduzeću u Zelenom viru kod Banjaluke i tom prilikom pričinjena je šteta od skoro milion maraka.

On je do detalja ispričao kako je došlo do požara u kojem je doslovno nestala njegova firma.

– Nakon pauze vratili smo se u halu i taman kad smo se počeli pripremati za rad, kolege i ja samo primijetili prvo da se dimi iz jedne mašine. Kada smo prišli u tom trenutku je počelo nešto da varniči, a zatim je vatra planula i mi smo odmah uzeli protiv požarne aparate i krenuli da gasimo vatru – ispričao je ovaj radnik za Srpskainfo.

Kaže da su u jednom trenutku pomislili da su ugasili vatru, ali da je taj optimizam veoma kratko trajao.

– Poslije samo par sekundi počelo se dimiti iz crijeva u kojem bude piljevina i zatim je eksplodirala vreća koja se nalazila na kraju tog crijeva. Sa protivpožarnim aparatima pokušali smo ugasiti vatru, kolege su priključili i crijeva na hidrante, ali nismo uspjeli. Vatra se velikom brzinom počela širiti po zidovima i mašinama, da nije bilo nikakve šanse da je zaustavimo. Dim je odjednom napunio cijelu halu i više nismo mogli disati – ispričao je ovaj radnik.

– Za manje od pet minuta vatra je progutala cijelu fabriku. Osim toga, požar je zahvatio i dio zgrade koja se nalazi sa desne strane ove hale i na njoj je pričinjena veća šteta, ali na sreću ona nije izgorjela – pojasnio je on.

Ističe da da su vatrogasci došli tek poslije dvadesetak minuta, a da je do tada hala u potpunosti izgorjela.

– Nadam se da će se vlasnik Nebojša Milinković uspjeti oporaviti od ovog udarca i da nećemo stati na ulici.