Crna hronika

Pretresi na više lokacija

Uhapšeni su: Kako su četiri Fočaka prevarila Mostarca za 180.000 KM?

27/03/2019
Foto: Srna

Osumnjičene su uhapsili pripadnici Policijske uprave Foča i Federalne uprave policije

Na području opštine Foča danas su uhapšena četiri muškarca osumnjičena za krivična djela prevara, iznuda i falsifikovanje novca, koji su pri tom oštetili jedno lice iz Mostara.

Riječ je o licima čiji su incijali D.N, D.M, V.D. i M.B.

Osumnjičene su uhapsili pripadnici Policijske uprave Foča i Federalne uprave policije, terenske kancelarije iz Mostara.

Načelnik Odjeljenja kriminalističke policije u fočanskoj Policijskoj upravi Duško Tomović potvrdio je da su sva četiri uhapšena lica iz Foče, te da su predata na dalje postupanje pripadnicima Federalne uprave policije.

“Prema naredbi Osnovnog suda u Foči i uz nadzor tužilaštava iz Trebinja i Širokog Brijega, hapšenju su prethodili pretresi na više lokacija na području Foče koje su koristila lica D.N, K.M, V.D, D.M, Đ.N. i M.B, zbog sumnje da su počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi sa krivičnim djelima prevara, iznuda i falsifikovanje novca”, rekao je Tomović.

On je naveo da su prilikom pretresa izuzeti određeni dokazi, koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

Tomović je napomenuo da su u akciji “Dojava” pripadnici Policijske uprave Foča još tokom 2017. i 2018. protiv većine navedenih lica nadležnom tužilaštvu podnijeli izvještaje o krivičnim djelima prevare i pranja novca.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšena lica posredstvom lažnih kladioničarskih dojava preko interneta oštetila lice iz Mostara za 180.000 KM.

Dok se čeka da nadležna tužilaštva podignu prve optužnice protiv lica za koje je fočanska policija prošle godine podnijela izvještaje, lažne kladioničarske dojave u Foči ponovo su uzele velikog maha, a kako Srna nezvanično saznaje, u vršenju tih krivičnih djela uključen je veliki broj mladih Fočaka, među kojima ima i dosta studenata i učenika srednjih škola, ali i starijih članova njihovih porodica.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.