Drašković dovodi Formulu 1 u Hercegovinu?

BiH

Formula 1 GP Spain

Za hercegovačke građevinare nema zime. Svi su zasukali rukave i izašli na teren. Zajedničkim snagama bore se sa 800.000 kvadrata šume na kojima bi do ljeta iduće godine trebalo da nikne pravi mali grad, javlja ATV.

– Vršimo pripremne radove – probijanje puteva, ravnanje terena, planiranje. Koristi se lijepo vreme da uradimo što više poslova. Radi se po cijeli dan, kaže Rade Kisin iz firme “Herc gradnja”.

Kombinacija drveta i kamena – to je Draškovićeva ideja vodilja za izgradnju turističkih kapaciteta, ali konačan sud o svemu daće s proljeća nekoliko renomiranih arhitekata iz regiona. Neki od njih već su obišli teren i spremni su da se prihvate posla

– Trenutno je angažovano četiri, pet firmi na ovom dijelu posla. Da bi se ostvarila dinamika posla angažovat ćemo sve raspoložive potencijale u mehanizaciji Hercegovine, rekao je vlasnik koncerna “Svisslion” Takovo, Rodoljub Drašković.

Kombinacija drveta i kamena – to je Draškovićeva ideja vodilja za izgradnju turističkih kapaciteta, ali konačan sud o svemu daće s proljeća nekoliko renomiranih arhitekata iz regiona. Neki od njih već su obišli teren i spremni su da se prihvate posla.

– Ovo nije svakidašnje, ovo se jednom u životu desi i predstvalja normalan izazov ne samo za jednog arhitektu nego za više njih. Hoću grad na vodi – i bi Venecija. Mislim da mi moramo u ovakvim idejama biti vizionari, kaže arhitekta Amir Vuk Zec.

A osim s arhitektima u toku su pregovori i sa vlasnicima Formule 1, potvrdio je Drašković za ATV. Glavni menadžer najvećeg cirkusa na svetu već je boravio u Trebinju i sastao se sa Draškovićem. Na proljeće se očekuje i dolazak Bernieja Ecclestonea.

– Kada budemo pripremili teren onda će sigurno oni doći da daju ocjenu da li im odgovara teren i koji su zahtijevi njihovi u samom izvođenju građevinskih projekata da bi se ovdje održavale trke Formule 1, rekao je Drašković.

Do tada, domaćini imaju zadatak i pola godine da urede i pripreme teren. Prostor koji je do prije mesec dana bio pokriven gustom šumom sada je raščišćen i poravnat, a na ovom mjestu sa proljeća počinju glavni radovi – izgradnja akva parka i zatvorenog olimpijskog bazena.