Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GP Rača

Državljani Kine pokušali ući u BiH s falsifikovanim PCR testovima

granicni-prelaz-raca-granica

Kontrolirani su u vozilu Pasat, srbijanskih nacionalnih oznaka, na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača, saopćeno je iz Granične policije BiH

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina u srijedu nisu dozvolili ulazak za dvoje državljana Narodne Republike Kine, nakon što su prilikom graničnih provjera predočili potvrde PCR testa na Covid-19 za koje se sumnja da su falsificirane.

Kontrolirani su u vozilu VW Passat, srbijanskih nacionalnih oznaka, na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “falsificiranje isprave”, o događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, prema čijem je nalogu predmet ustupljen službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Državljanima NR Kine, u skladu sa Zakonom o strancima, uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH, stoji u saopćenju.