Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Duge kolone vozila zabilježene su na sjeveru BiH

10/06/2017

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine duge kolone vozila zabilježene su na sjeveru BiH na ulazu.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod, Bosanska Gradiška i Velika Kladuša zadržavanja su u intervalima od 35 do 45 minuta. Duge kolone vozila zabilježene su i na jugu BiH na izlazu, a na GP Doljani se na prelazak granice čeka do 40 minuta. Svima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje se preporučuje korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije preporučuju se granični prijelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog inteziteta.

Na autoputu A-1 saobraća se bez zastoja, uz ograničenje brzine iz pravca Kaknja prema Zenici, zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R-445.

Od puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-17 Bradina-Konjic, M-4 Simin Han-Kalesija, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralni putevi na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.