Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje na putevima

Duge kolone vozila zbog radova u tunelu Vranduk

guzva vranduk2

Povoljni vremenski uvjeti i pojačan promet vozila u blizini gradskih centara karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša, Donja Gradina i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je danas iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA),

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Danas su na ovoj dionici, zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, duge kolone u oba smjera. Iz BIHAMK-a preporučuju korištenje alternativnih puteva.

Zbog izvođenja sanacionih radova na M-17 Bradina-Konjic, kod mjesta Podorašac saobraća se usporeno. Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Povoljni vremenski uvjeti i pojačan promet vozila u blizini gradskih centara karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.